V zámeckém parku byly nainstalovány budky pro hnízdění ptáků
V kláštereckém zámeckém parku je deset nových ptačích budek. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V kláštereckém zámeckém parku se objevily nové ptačí budky, které městu Klášterec nad Ohří poskytly Severočeské doly ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze a firmou Revitrans. Informuje o tom klášterecká radnice.

Jedná se o budky používané obvykle na mladých lesnických rekultivacích Severočeských dolů, kde je nedostatek starých stromů s dutinami. Do zámeckého parku v Klášterci nad Ohří byly věnovány symbolicky jako podpora hnízdění ptáků v této lokalitě, která je součástí Ptačí oblasti Doupovské hory.

Severočeské doly ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze v Ústeckém kraji rozmístily již více než 400 hnízdních budek, převážně na rekultivovaných plochách, ale deset z těchto budek lze nalézt právě v kláštereckém zámeckém parku, kde budou sloužit jako útočiště například pro sýkoru koňadru či modřinku nebo krutihlava obecného.

2502budka1

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru