Cesta k jirkovské přehradě se po dvou letech znovu otevře
Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovanům se znovu otevře cesta k přehradě. Podle sdělení tiskového mluvčího Povodí Ohře bude vstup veřejnosti umožněn od 1. dubna. Cesta byla uzavřena od února 2017 z důvodu nestabilního levého svahu podél komunikace.

Povodí Ohře bylo nucen zakázat vstup všem osobám a vjezd veškeré technice na komunikaci vedoucí z podhrází na korunu jirkovské přehrady kvůli zvětrávání skály a s tím spojené padání kamenů. "Po přípravě projektové dokumentace, částečném odstranění nestabilních skalních bloků a dokončení projektové dokumentace jsme pokračovali legislativou, která nakonec vyústila v povolení stavby. 

Celý tento proces byl výrazně delší, než jsme jej předpokládali, " okomentoval situaci Jindřich Svejkovský, tiskový mluvčí Povodí Ohře.

Na Vodním díle Jirkov se usilovně pracovalo a pracuje. Osadila se plovoucí stěna, která má zachytávat plovoucí předměty na hladině a chránit šachtový bezpečnostní přeliv při povodních, aby ho neucpávaly třeba vyvrácené stromy či ulomené větve.

V současné době se dokončuje rekonstrukce spodních výpustí. Při stavbě se vyměnily regulační uzávěry a opravily se další části potrubí. Utěsnily se nátoky do spodních výpustí, aby se následně mohly demontovat uzávěry a provést jejich výměna a opravu. Před stavbou se demontovala malá vodní elektrárna. Elektrárna bude zpět namontována v průběhu března 2019.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru