V bývalém “Pražáku” bude jídelna s hotovkami. Lidé tady dostanou i snídani
Nová provozovna by se měla otevřít do poloviny července. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - V historickém domě v Jirkově v Kostelní č.p. 75, známým jako bývalá restaurace „Pražák“, se bude opět provozovat pohostinská činnost. Konkrétně se bude jednat o jídelnu, kde hosté zřejmě dostanou možnost si koupit i snídaně. Nová provozovna by se měla otevřít už v červenci.

Rychlá obsluha s tácem u pultu, kde si strávník vybere některé ze zde uvařených hotových jídel, která se cenově vejdou do stokoruny. Bude si moci přikoupit i salát či zákusek, čepovanou limonádu nebo pivo. Tak to má chodit v jídelně podnikatele Lubomíra Procházky v bývalém Pražáku v Kostelní ulici. Jak nájemce prozradil, otevření provozovny plánuje do poloviny července.

Zkusí mít otevřeno už od časného rána a nabízet i snídaně. Večer lze podle něj jídelnu přeměnit v restauraci, která by se dala využívat i při akcích v přilehlém Jirkovském divadle.

2706prazak1

Poslední velké opravy této restaurace a kuchyně o rozloze 230 metrů čtverečních proběhly před osmi lety. Bývalému „Pražáku“ se pak léta nedařilo. Po dokončení rekonstrukce tu první nájemce provozoval pohostinství do roku 2015 a jeho následovník jen necelý rok. Poslední nájemce skončil v listopadu 2018 po roce. Stávající podnikatel převzal prostory v únoru letošního roku a začal je ihned opravovat. Otevírat chce už za pár týdnů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru