Blokové čištění chomutovských ulic začne v srpnu, stroje se už připravují
Příprava na blokové čištění ulic. Foto: Technické služby města Chomutov
Chomutov

Chomutov - Už za pár dní začne v Chomutově komplexní blokové čištění, které potrvá do konce října. Třikrát v týdnu bude probíhat čištění v jednotlivých úsecích města.

“To je velmi náročné na naši techniku. Abychom docílili co nejefektivnějšího čištění a stroje neměly poruchy, pečlivě se připravujeme,” vysvětluje ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Na komplexní blokové čištění (KBČ) Technické služby používají dva velké a tři malé samosběry, dva velké kropící vozy a v případě potřeby další malou kropičku. Zhruba měsíc před zahájením jarní i podzimní části KBČ veškerá mechanizace prochází potřebnou údržbou.

“Ta je podobná jako u všech automobilů. Doplňují se provozní kapaliny a oleje. Navíc se vyplétají košťata, kontrolují se hydraulické části a vysávací mechanismy,” vyjmenovává vedoucí střediska čištění města Jaroslav Dolník. Na čištění se podílí dvanáct pracovníků, kteří se starají o ruční zametaní chodníků.

V rámci přípravy blokového čištění pracovníci střediska veřejné zeleně chemicky hubí plevel, který se uchytil mezi komunikacemi a obrubníky a znesnadňuje samotné čištění.

Stejně jako vloni tak i letos budou na plánované komplexní čištění města lidé upozorňováni označením celých zón místo označení konkrétních ulic. V zóně bude v dané době zákaz parkování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru