Policisté dopadli dvojici zlodějů, kteří kradli na co přišli. Putovali rovnou do vazby
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov, Jirkov - Vyšetřovatel chomutovské policie tento týden sdělil obvinění dvěma mužům ve věku 25 a 47 let. Je jim kladeno za vinu, že se v dubnu společně vloupali do zahradní chatky v Jirkově, kde měli odcizit různé nářadí v hodnotě předběžně vyčíslené na nejméně 13 tisíc korun. Poškozením samotné chatky pak vznikla škoda ve výši téměř 5 tisíc korun.

V červenci jejich pozornosti neunikl nákladní automobil zaparkovaný na sídlišti v Chomutově. Z něj měli opět společnými silami odcizit různé drogistické zboží a cukrovinky, celkem v hodnotě přesahující 15 tisíc korun. Kromě těchto společných jednání se měl dalších přečinů dopustit jeden z dotyčných sám. Starší z dvojice se dle sděleného obvinění v březnu vloupal do garáže v Jirkově a odcizil tam motorovou pilu, různé rybářské náčiní a další věci. Škoda vzniklá v důsledku tohoto činu je předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

"Tento muž má mít na svědomí ještě rozbití skleněné výplně dveří u jednoho z jirkovských panelových domů se škodou ve výši 8 tisíc korun. Oba podezřelí byli před dvěma dny na základě uvedených zjištění policistů zadrženi a po sdělení obvinění vypracoval vyšetřovatel podnět k jejich vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce se s jeho názorem ztotožnili a dnešního dne tak putovali do vazební věznice. Staršímu z nich, obviněnému z přečinu krádeže a poškození cizí věci, hrozí s ohledem na výši celkově způsobené škody až pětiletý trest odnětí svobody. Pětadvacetiletý muž, který se měl dopustit pouze krádeže, by mohl od soudu odejít až s tříletým trestem, a to i s ohledem na jeho předchozí odsouzení," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru