Chomutov: Samosběry, kropičky a parta metařů opět vyčistí celé město
Samosběry, kropičky a parta metařů opět vyčistí celé město. Foto: TSMCH
Chomutov

Chomutov - Ve čtvrtek začalo druhé kolo komplexního blokového čištění města. To budou pracovníci technických služeb čistit třikrát týdně. Skončí posledního října.

“Velmi uvítáme spolupráci Chomutovanů. Pro hladký průběh a hlavně nejefektivnější čištění je zapotřebí, aby nezapomínali odvézt auta z ulic,” žádá ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Na jaře v prvním kole blokového čištění muselo být odtaženo 194 automobilů. Na plánované komplexní čištění města jsou lidé upozorňováni označením celých zón místo označení konkrétních ulic, jak tomu bývalo v minulosti. V zóně je v dané době zákaz parkování.

Čištění dnes začalo v ulicích Palackého za SZŠ, Vodních staveb včetně zadních traktů a parkoviště, dále v sídlišti Zdeňka Štěpánka, Školní, Vršovců a Vikové - Kunětické. Do úklidu se vrhly dva velké a tři malé samosběry, dva velké kropící vozy. Pokud bude potřeba, vyjede další malá kropička. Vše ale stroje nezvládnou, proto se o ruční čištění stará dvanáct pracovníků. A že je blokové čištění nutné, dokládá fakt, že v prvním kole, které se konalo od dubna do konce června, technické služby odvezly z ulic 463 tun smetků.

Blokové čištění je naplánováno každý týden od úterý do čtvrtka. Proto dalším dnem je úterý 6. srpna, kdy technika vjede do ulic Čechova, Smetanova, Legionářská, Purkyňova, Meisnerova, Křižíkova, náměstí T.G.M a Školní. V pondělí a v pátek se technické služby věnují čistění ulic, u kterých pravidelným monitoringem nebo na základě podnětů občanů zjistí, že to potřebují.

Pro Chomutovany v rámci blokového čištění technické služby přistavují do čištěného úseku velkokapacitní kontejner. Občané tak dvakrát ročně získávají možnost zbavit se zdarma velkého odpadu. Ulice, ve kterých jsou kontejnery umístěné, lidé zjistí ve všech propagačních materiálech tak, že ulice je vytučněna. Informace jsou na stránkách www.tsmch.cz v záložce harmonogramy činností nebo pravidelně v Chomutovských novinách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru