Litvínov - Nebezpečné potraviny našli hygienici při kontrole v ústavní kuchyni Nemocnice následné péče Litvínov. Kuchyni provozuje společnost Gastroland.
Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje (KHS) provedla kontrolu v zařízení stravovacích služeb v úterý. "V průběhu šetření bylo zjištěno, že v chladícím zařízení byly k dalšímu zpracování uloženy potraviny s prošlým datem použitelnosti, celkem 16,960 kg vepřové krkovice chlazené," uvádí oddělení hygieny výživy mosteckého územního pracoviště KHS.
U těchto potravin, které nebyly bezpečné a mohly poškodit zdraví spotřebitelů, bylo na místě vyhlášeno opatření spočívající v nařízení likvidace závadných potravin. Způsob a provedení likvidace provozovatel krajské hygienické stanici je provozovatel povinen písemným dokladem prokázat v termínu do 27. srpna letošního roku.
Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih.