Pro boj se suchem chystají novou strategii: Klášterec zvažuje lidem půjčovat nádrže na vodu
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Klášterecká dešťovka je název nově připravovaného projektu města Klášterce nad Ohří, jehož cílem je podpora udržitelného hospodaření s vodou v Klášterci nad Ohří a boj proti suchu.

Město se tímto snaží motivovat vlastníky rodinných domů k udržitelnému a efektivnímu hospodaření s vodou a snížit tak množství odebírané pitné vody z povrchových a podzemních zdrojů. V rámci tohoto projektu by tedy rádo nabídlo případným zájemcům do užívání nový IBC kontejner o objemu 1000 l na paletě (dále jen nádrž) v hodnotě více než pět tisíc korun, který by měl sloužit k zachytávání srážkové vody na zalévání zahrady. V případě, že by zájemce preferoval menší nádrž o velikosti 500 l (plastový sud s víkem), mělo by to být (v případě dostatečného počtu zájemců) rovněž možné. Nádrž by v 1. fázi byla poskytována pouze vlastníkům rodinných domů v Klášterci nad Ohří.

V tuto chvíli se předpokládá, že nádrž na dešťovou vodu bude zájemci poskytnuta po složení kauce ve výši tisíc korun, a to na základě smlouvy o výpůjčce. Doba výpůjčky je 5 let, po uplynutí doby výpůjčky si bude moci zájemce nádrž odkoupit za zbytkovou cenu tisíc korun, přičemž na úhradu ceny může být použita kauce. Kauce a zbytková cena se mohou měnit podle toho, za jakou cenu se podaří v daném roce nádrže pořídit.

Dříve než město oficiálně projekt Klášterecká dešťovka vyhlásí, rádo by realizovalo průzkum, zda je o takovýto způsob podpory vůbec zájem. Proto si dovoluje oslovit občany, kteří by se chtěli zapojit, aby kontaktovali radnici na odboru místního hospodářství od 01. do 30. září 2019, a to e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do zprávy postačí uvést, jakou nádrž by zájemce preferoval (o objemu 1000 l, nebo 500 l). Na uvedenou adresu rovněž posílejte případné dotazy.

Jedná se pouze o průzkum, zpráva nebude považována za závaznou přihlášku či žádost. V případě dostatečného zájmu ze strany občanů bude projekt předložen ke schválení radě města a následně by došlo k oficiálnímu vyhlášení (předpoklad říjen – listopad 2019) a ke zveřejnění podrobných podmínek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru