Horská služba v akci: Při houbaření se ztratili dva lidé včetně dvouletého dítěte!
ilustrační foto
Chomutov

Boží Dar - V neděli 1. září v 18:55 obdržela horská služba Boží Dar žádost od Policie ČR o spolupráci při hledání zbloudilých houbařů v okolí božídarských rašelininišť. Mělo se jednat o dvě dospělé osoby a dvouleté dítě.

Naštěstí u sebe měli u sebe mobilní telefon, díky kterému byli schopní odeslat fotografii posedu, u kterého zůstali a kvůli vyčerpání nemohli poračovat dál. Díky tomu byli pracovníci horské služby schopni odnadnout místo, kde se nacházejí a vyrazit do terénu. Těsně před úplným vybitím mobilního telefonu se podařilo získat i přesnou pozici, což potvrdilo místo, které záchranáři předpokládali.

Pohřešované osoby byly nalezeny vyčerpané, ale zdravotně v pořádku ve chvíli, kdy se začínalo stmívat a pršet. Byl jim poskytnut tepelný komfort, poté byli odvezeni na stanici policie na Božím Daru. Díky mobilnímu telefonu se výrazně zkrátila doba lokalizace pohřešovaných, což v tomto případě bylo velmi zásadní, vzhledem k tomu, že se na místě nacházelo i dvouleté dítě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru