Ať se jim daří! Do prvních tříd v Chomutově letos nastoupilo 442 žáčků
Základní škola Akademika Heyrovského. Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov — Do chomutovských základních škol nastoupilo 442 prvňáčků. V tomto školním roce tedy bude v lavicích prvních tříd sedět o sedmdesát čtyři dětí méně než v loňském roce.

„Všem prvňáčkům přeji úspěšný start do jejich nové životní etapy, příjemné seznamování se spolužáky i pedagogy a také spoustu zábavy. Především ale, aby objevovali svět kolem sebe, byli zvídaví a toužili po nových znalostech a zkušenostech,“ řekl Märc, který prvňáčky osobně přivítal v základní škole Zahradní.

Všichni chomutovští prvňáčci byli městem obdarováni pamětním listem, velkými deskami a sešity, do kterých si mohou zkoušet psát svá první písmenka. Na děti ale čekaly také zmodernizované učebny nebo toalety. Všechny základní školy v Chomutově totiž prošly velkou rekonstrukcí v celkové hodnotě sto milionů korun.

„Základní škola Akademika Heyrovského se navíc může jako jedna z mála v celé republice pyšnit učebnou s integrovaným televizním studiem. To žákům umožní např. vysílání školního zpravodajství, zajištění živých přenosů nebo pořádání workshopů pro mladší kamarády,“ prozradil náměstek primátora David Dinda, který vítal prvňáčky právě v základní škole Akademika Heyrovského.

Do prvních ročníků nastoupily děti i ve speciálních školách 17. listopadu a Palachova, kde jich přibylo patnáct. Pro školní rok 2019/2020 tedy nastoupilo celkem 457 prvňáčků, přičemž nejpočetnější první ročník má se svými dvaašedesáti žáky základní škola Březenecká. Běžné základní školy v Chomutově navštěvuje 4 597 žáků a speciální školy potom 221 žáků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru