Handicapovaní lidé v Kadani si mohou vyzvednout speciální Euroklíč. Víte, k čemu slouží?
Speciální klíče využívají také handicapovaní lidé v Chomutově. Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Kadaň - Držitelé průkazu TP, ZTP a ZTP/P v Kadani mají nárok na získání Euroklíče. Jedná se o speciálně upravený univerzální klíč, který je určen pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace (např. vozíčkáře).

Euroklíč je možné získat v místní organizaci Svazu tělesně postižených ČR na adrese Mírové náměstí 65, Kadaň. Úřední hodiny jsou v pondělí a ve středu vždy od 14 do 16 hodin. Euroklíč je poskytován zdarma.

K čemu je Euroklíč dobrý?

Zajišťuje rychlou a důstojnou dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení (např. výtahů, svislých a schodišťových plošin apod.) osazených jednotným Eurozámkem. Euroklíč lze použít v řadě zemí Evropy, u nás je již osazeno přes 1000 míst (např. na úřadech, nádražích, čerpacích stanicích, v obchodních centrech apod.)

Co je potřeba pro získání Euroklíče?

  • Platný občanský průkaz
  • Platný průkaz TP, ZTP nebo ZTP/P
  • Žádost o euroklíč (k vyplnění na pobočce místní organizace Svazu tělesně postižených ČR)
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru