Milovníci výtvarného umění, zbystřete. V galerii Špejchar probíhá výstava Josefa Moulise s názvem Imagine
Dílo Josefa Moulise s názvem Benátky. Foto zdroj: Knihovna Chomutov
Chomutov

Chomutov - V Galerii Špejchar chomutovské knihovny až do 1. října probíhá výstava Imagine Josefa Moulise. Vystaveno je zde více než 100 obrazů.

Výstava představuje především expresivní barevné abstrakce z posledních pěti let, které byly pro zasazení do časového kontextu doplněny malou skupinou starších, barevně střídmějších obrazů.

Imaginace autora vyzývá a provokuje k rozehrání představivosti diváka. Autor jako na barevném podnosu předkládá své vnímání prostoru a času, pojmů z kosmologie, nekonečna a časové omezenosti bytí člověka. To vše se prolíná s prožitím vnitřních pocitů člověka nálad, radostí z pohybu, pocitu volnosti a svobody a radosti ze života vůbec.

Divák ve stejných obrazech může hledat obsah podle toho, co mu autor názvem napovídá, má ale svobodu a volnost nalézt si v nich něco úplně jiného, svoji vlastní představu, svoji náladu, dojem, vzpomínku. Pokud takto některý z obrazů na diváka zapůsobí a dialog mezi ním a divákem proběhne, autor dosáhl svého záměru.

Výstavu můžete navštívit od pondělí do soboty 9-17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru