Postrach majitelů benzínek dopaden! Muž tankoval a ujížděl bez placení hned ve třech okresech
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Včerejšího dne sdělili policisté z kadaňského obvodního oddělení podezření muži, který má mít na svědomí celkem šest případů újezdů od benzinových čerpacích stanic.

Skutky, které byly původně oznámeny policii jako samostatná přestupková jednání, policisté po ustanovení osoby podezřelého sloučili a řeší je společně ve zkráceném přípravném řízení. "Podle zjištění policistů měl třicetiletý Mostečan nejprve odcizit registrační značku a umístit ji na své osobní vozidlo. S ním pak měl od konce července do začátku září objíždět různé čerpací stanice na Chomutovsku, ale také v Žatci a Mostě. Podle sděleného podezření vždy natankoval benzin a poté ujel bez zaplacení," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Celkově tak způsobil škodu přesahující osm tisíc korun.

Uvedeného jednání se měl dopustit i přes skutečnost, že byl za majetkový trestný čin v posledních třech letech odsouzen. Dokonce teprve před sedmi měsíci opustil brány věznice, kde trest vykonával. Kromě krádeže se bude zodpovídat i ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Důvodem je fakt, že ve všech popsaných případech měl řídit své vozidlo přes soudně uložený zákaz řízení motorových vozidel. "Pokud jeho vinu uzná soud, může ho opět čekat pobyt za mřížemi, tentokrát v rozmezí od šesti měsíců do tří let," uzavřela Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru