V Jirkově bude více stromů. Město se chce zapojit do celonárodní iniciativy „Sázíme budoucnost“
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov - Do celonárodní iniciativy „Sázíme budoucnost“, která chce v následujících pěti letech vysadit v Česku 10 milionů stromů, se chce zapojit i město Jirkov.

Projekt podporuje ministerstvo životního prostředí, které na výsadbu stromů vypsalo dotační titul. Návrh připojit se k výzvě přednesla jirkovská radní Šárka Kröhanová. Městská rada zadala úkol prověřit, zda a za jakých podmínek by se mohlo město k iniciativě připojit.

„Nechceme o změně klimatu jen akademicky debatovat, ale aktivně přispět k lepší budoucnosti míst, kde žijeme a kde budou žít naše děti. Proto chceme i v Jirkově vysázet desítky nových stromů,“ zdůvodňuje radní Kröhanová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru