Klášterec nad Ohří - Ve čtvrtek 10. října provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje kontrolu v provozovně Restaurace Peřeje, která sídlí na adrese Kyselka 20 v Klášterci nad Ohří. Jedná se o restauraci v klidové zóně Lázní Evženie s výrobou hotových a minutkových pokrmů a stravování pro lázeňské hosty. Kvůli zdejší špatné hygieně rozhodli zaměstnanci krajské hygienické stanice o uzavření provozovny.
Hygienici při kontrole zjistili, že nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena v rámci celého stravovacího provozu. Byly zjištěny silně znečištěné povrchy stěn, pokryté pavučinami a zařízení včetně povrchů zařízení, které přichází do styku s potravinami (více jsme psali zde).
V pondělí 14. října byla v provozovně provedena opakovaná kontrola na základě písemné žádosti provozovatele o znovuotevření provozu. "Kontrolou bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny včetně podlah, stěn, stropů, svítidel, gastrozařízení a vybavení kuchyně, skladu potravin, zázemí pro zaměstnance a prostoru za barem, kde byl kávovar napojen na odpadní potrubí svedené do centrálního odpadu. V kuchyni bylo vyčleněno umyvadlo určené k osobní hygieně. Byla vyklizena šatna pro zaměstnance a úklidová místnost, byly doplněny skříňky na čisticí prostředky. Závadné potraviny byly zlikvidovány odbornou firmou, což bylo doloženo písemně," stojí ve zprávě krajských hygieniků.
Vzhledem k odstranění nedostatků byla od úterý 15. října obnovena činnost stravovacího provozu.