Všimli jste si neuklizených hromad listí v Klášterci? Neničte je! Slouží jako úkryt pro ježky
Ve městě se v současné době intenzivně pracuje na úklidu listí. Foto zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V Klášterci se v současné době intenzivně pracuje na úklidu listí. Sbírá se spadané listí z travnatých ploch ve městě i v parcích, z chodníků, cest i ze silnic, ale při to všem se nesmí zapomínat ani na ekologii a životní prostředí. Občas si tak můžete všimnout, že někde v křoví nebo v závětří mezi stromy zůstala i po úklidu neuklizená hromada. Není to nedůslednost nebo šlendrián firmy, ...

... tyto hromady jsou v těchto místech ponechávány úmyslně jako úkryt zejména pro ježky, ale i mnohé jiné užitečné živočichy. Doupě vytvořené ze spadaného listí a klestí je ideálním úkrytem, kde mohou ježci bez obav přečkat zimu. Již několik let se takto snaží na různých místech ve městě a v parcích vždy před zimou vybudovat útočiště pro tyto užitečné tvorečky, kteří jsou jedněmi z našich největších pomocníků v boji proti různým druhům hmyzu.

Přispět samozřejmě můžete i vy, kteří máte zahrady. Nejlepší a nejjednodušší je někde v rohu nechat ježkovi hromadu klestí, listí nebo kompostu, kde by se mohl zabydlet. Ti zručnější pak mohou ježkovi postavit vlastní domeček, na internetu lze nalézt mnoho zajímavých tipů a nápadů.

Ing. Libor Kocáb

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru