Děti z horské mateřinky vyrobily pro chomutovský zoopark krmítko pro ptáky
Foto: Redakce
Chomutov

Chomutovsko - Děti z mateřské školky Hora Sv. Šebestiána rozhodně, i v tomto nevlídném počasí, nelení. Naopak! V rámci ekovýchovy vyrábějí věci pro zvířata ve volné přírodě.

Po hmyzích domečkách, které děti věnovaly městu Žatec, postavily krmítka pro ptáčky. Nařezaná prkna pečlivě obrousily a postavily krmítko. Jedno z nich tentokrát darovaly chomutovskému zooparku.

„Vzhledem k tomu, že nastává zimní období a ptáčkové už těžko hledají potravu, rozhodli jsme se dětmi, že vyrobíme a rozmístíme ptačí krmítka. Tři jsme si dali na zahradu mateřské školy a protože rádi jezdíme na výlety za zvířatky, rozhodli jsme se jedno věnovat do Zooparku Chomutov,“ řekla ředitelka MŠ Hora Sv. Šebestiána Jitka Malecká.

Volba pro Zoopark prý byla jasná hned od začátku. Krmítko tam chtěly děti dát, protože tam mají hodně ptáčků a tak by se jim v zimě mohlo hodit.

„Máme velkou radost! Jsme hlavně rádi, že se i ti nejmenší zapojují do těchto projektů. Tím, že děti vyrábějí hmyzí domečky, budky nebo právě krmítka, vytvářejí si kladný vztah k přírodě už od malička a to je moc dobře,“ svěřila se ředitelka zooparku Věra Fryčová, když krmítko přebírala.

Pracovníci zooparku již krmítko pověsili na jeden ze stromů v parku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru