Chomutov chce proměnit městský park. Mají zmizet i pocitově nebezpečná zákoutí
Městský park v Chomutově. Foto zdroj: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Město Chomutov začalo pracovat na tom, aby se městský park stal více přívětivým pro jeho návštěvníky.

V uplynulých dnech nechalo odstranit živý plot, který působil jako zeď bránící ve výhledu do parku i opačným směrem. Pohled z ulice Čelakovského a Zborovská teď nabízí daleko víc než dřív. Uvnitř parku jsou už nějaký čas nové kamery napojené na dispečink Městské policie.

V průběhu roku se město dále zaměří na místa, která vytvářejí tmavá a pocitově nebezpečná zákoutí. Cílem je vytvořit z parku přehledné místo, kde se budou lidé cítit příjemně a bezpečně.

Věděli jste, že vědci chomutovský park zařadili mezi 30 nejvýznamnějších parků a zahrad z dob minulých? I proto chce město k parku přistoupit s maximální odpovědností a odborností. Jedná s předními českými zahradními architekty a krajináři o tom, jak parku vrátit zašlý lesk. To všechno ve spojení s novým využitím prostoru po fotbalovém hřišti. Ruku v ruce jde také studie o využití budovy městských lázní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru