V chomutovské porodnici se vloni narodilo 700 dětí
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - V chomutovské nemocnici přišlo v loňském roce na svět 700 dětí, z toho 9% císařským řezem. Informovalo o tom Gynekologicko-porodnické oddělení na svém Facebooku.

Právě díky tomuto číslu (9%) se chomutovská nemocnice řadí mezi nemocnice s nejnižším počtem císařských řezů v republice. Porodnice se může dále pochlubit následujícími statistikami:

  • 3% dětí se rodila koncem pánevním, z toho 3/4 vaginálně
  • Programovaných porodů (porodů, kdy si rodička vybere datum porodu v období termínu) bylo 6%
  • 30% rodiček využilo možnosti epidurální analgesie
  • Zhruba u 82% porodů byl přítomen tatínek
  • Smutným číslem je procento rodiček bez prenatální péče, kterých je necelých 7%. Takové porody bývají rizikovější jak pro maminku tak pro miminko, proto by se prenatální péče neměla podceňovat

"V případě, že se rozhodnete rodit v naší nemocnici, rádi vás převezmeme do naší péče v rámci těhotenské poradny, kam příjímáme maminky ideálně od 35.-36. týdne těhotenství i bez doporučení obvodního gynekologa a bez objednání," uvádí tým gynekologů ve svém facebookovém příspěvku a uzavírá: "Tímto bychom chtěli poděkovat všem maminkám, které si pro porod vybraly právě naší nemocnici a budeme se těšit na další, které tak učiní."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru