Chomutovan (26) kradl na sídlišti v době nouzového stavu! Hrozí mu vysoký trest
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - V minulém týdnu chomutovští policisté ihned po činu zadrželi muže, který se měl během několika hodin dopustit opakovaně protiprávního jednání.

Nejprve měl v odpoledních hodinách na sídlišti v Chomutově ze stěny provozovny firmy zabývající se výrobou a opravami elektronických zařízení násilím odstranit a odnést bezpečnostní kameru v hodnotě téměř 5 tisíc korun.

"Následně se podle sděleného obvinění po několika hodinách na místo vrátil, aby se tam do stejného objektu vloupal a připravil si k odcizení další věci, například vrtací kladivo v hodnotě 4 tisíc korun. Na místě ho však překvapila přivolaná policejní hlídka, která ho po čtvrté hodině ranní zadržela přímo při činu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Podezřelý, který měl navíc poškozením dveří při násilném vniknutí způsobit škodu ve výši cca 3 tisíce korun, byl tak umístěn do cely a vyšetřovatel mu již sdělil obvinění z trestného činu krádeže. Kromě toho podal na 26letého Chomutovana, který byl i v minulosti za krádež již odsouzen, podnět ke vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce se s podnětem ztotožnili a dotyčný tak na výsledek vyšetřování bude čekat za mřížemi.

"Vzhledem k tomu, že obviněný se měl krádeže dopustit v době vyhlášeného nouzového stavu státu z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru, hrozí mu v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody," uzavřela policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru