Chomutovská průmyslovka tiskne štíty pro lékaře, strážníky i seniory. Rozdala už stovky kusů
Foto: Střední průmyslová a Vyšší odborná škola, Chomutov
Chomutov

Chomutov - Technologie 3D tisku má v medicíně nezastupitelné místo a v současné situaci se stala významným pomocníkem v boji s COVID-19. Obličejové štíty jsou jednou z nejdůležitějších osobních ochranných pomůcek, které jsou dnes pro řadu lidí v první linii nezbytností.

Školy jsou zavřené, žáci se učí on line a i učitelé se snaží pomoci tam, kde je to nutné. Dali k dispozici své školní pomůcky, které momentálně nejsou k výuce potřeba. Školní 3D tiskárny nezahálí, ba naopak.

„V průběhu čtrnácti dnů byly zatíženy tak, že téměř vypovídají poslušnost,“ sdělila Ing. Vlasta Galuszková, zástupkyně SPŠ a VOŠ, která se obětavě zapojila do akce 3D tiskem proti koronaviru ve spolupráci se Statutárním městem Chomutov, chomutovskou knihovnou, Domečkem Chomutov a 3D tisk pro Kadaň. Čtyři školní tiskárny dokázaly vyrobit 250 kusů těchto ochranných štítů, které už nyní slouží Městskému ústavu sociálních služeb v Jirkově, strážníkům MěP a lékařům chomutovské nemocnice či jirkovské polikliniky.

„Nápad, odhodlání a chuť pomáhat by byla, ale dochází nám už síla a materiál,“ dodává Ing, která během týdne strávila u tiskáren většinu svého času a na výrobu spotřebovala téměř jedenáct kilogramů materiálu. Pro výrobu je zapotřebí knoflíková guma, plastové struny PETG, fólie do kroužkové vazby.

Chtěli bychom touto cestou vyzvat všechny, kteří by byli schopni nějakým způsobem vypomoci, např. dodáním, příp. materiálu, aby využili kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Poděkování též patří dalším vyučujícím průmyslové školy, kteří neváhali se do této akce zapojit.

(Střední průmyslová a Vyšší odborná škola, Chomutov)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru