Jirkov odloží splatnost nájemného podnikatelům v nebytových prostorech
Ilustrační foto, zdroj: FB město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Odklad nájemného v nebytových prostorech do konce letošního roku s možností prodloužení, při němž by město postupovalo podle vládního nařízení. Takovou úlevu po dobu nouzového stavu schválili městští radní jako pomoc osobám podnikajícím v Jirkově.

Měsíční předpis nájemného činí bezmála 711 tisíc korun a měsíční předpis záloh na energie (služby) přes 211 tisíc korun.

Město má ve správě nebo v nájmu společnosti Městská majetková Jirkov celkem 77 provozoven. Jedná se vesměs o poskytování služeb - fotoateliér, kadeřnictví, studio jógy, masérský salón, lezecká aréna, koupaliště, pošta, restaurace, realitní kanceláře, prodejny potravin, drogerie, pohřební služba, optik, kino, herna, obchod s elektro, bazar, sklady, nahrávací studia, školka, centrum pro děti a mládež, neziskové organizace, cukrárna, kanceláře firem, poliklinika, zámečnické dílny.

Z toho bylo ještě v druhém dubnovém týdnu v důsledku vládního nařízení kvůli prevenci šíření koronaviru uzavřeno přibližně sedmdesát procent provozoven. Svou činnost v té době zatím provozovalo 23 nájemců - šlo o prodej potravin, drogerie, prodej zdravotnických potřeb, polikliniku, některé kanceláře a pekařství.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru