Kamencové jezero je připravené, ale zavřené. Čeká se na konec vládních zákazů
Kamencové jezero je na sezonu připravené, ale otevřít pro veřejnost zatím nemůže. Foto Helena Hubáčková
Chomutov

Chomutov - Permanentní vstupenky jsou zatím nedostupné, brány zavřené. Kamencové jezero stejně jako ostatní rekreační areály vyčkává, jak se vyvine krizová situace v České republice. Vše je ale připravené ke spuštění, jakmile vládní omezení opadnou.

Loni už touto dobou naplno běžel prodej permanentek a vše se připravovalo na oficiální otevření. Letos je to jinak. „Současná situace nám bohužel neumožňuje spustit prodej permanentních vstupenek a pronájem převlékacích kabinek v průběhu dubna jako v předchozích letech,“ říká Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá. Současné nájemce kabinek zároveň ujišťuje, že o své přednostní právo na prodloužení nájmu nepřijdou. Budou na to mít celý měsíc od spuštění prodeje.

Co naopak běží, jsou rezervace chatek v kempu. Je možné si je zamluvit na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 777 187 843. „Jakmile budou uvolněná vládní nařízení, kemp bezprostředně poté otevřeme,“ dodává vedoucí areálu Karel Ton.

Jak zdůrazňuje Věra Fryčová, Kamencové jezero je z rozhodnutí vlády oficiálně mimo provoz, takže vstup je sem zakázán. Řada lidí to bohužel nerespektuje. „Chápu, že jezero láká, ale nám za porušení vládních nařízení hrozí milionové pokuty. Pokud tento zákaz někdo poruší, musíme ho z areálu nekompromisně vykázat,“ varuje ředitelka.

Oba pak ubezpečují veřejnost, že Kamencové jezero dá včas všem vědět, pokud bude znám termín otevření areálu. Zatím to nikdo neví. „Areál chystáme na provoz stejně jako jindy, ale musíme vyčkávat na rozhodnutí vlády,“ upřesnil na závěr Karel Ton.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru