Chomutovský magistrát se od pondělí plně otevře veřejnosti
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Úřední hodiny chomutovského magistrátu se od pondělí 20. dubna 2020 obnoví v plném rozsahu, aby veřejnost mohla využít všechny služby úřadu. Ministerstvo vnitra však nařizuje dodržování zpřísněných hygienických pravidel úřadu.

„Přestože bude úřad otevřen v běžném režimu úředních hodin, tedy v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin a v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15 hodin, prosíme občany, aby zvážili neodkladnost jejich záležitostí a úřad navštěvovali jen v urgentních případech. Platnost dokladů je například po dobu nouzového stavu prodloužena,“ uvedl tajemník Magistrátu města Chomutova Robert Plechatý a dodal, že nejvhodnější je samozřejmě elektronický či telefonický kontakt.

V případě, kdy lidé budovu magistrátu navštíví osobně, je potřeba, aby dodržovali hygienická opatření. „Nezbytná je ochrana dýchacích cest, dodržování dvoumetrového odstupu od ostatních osob a dezinfekce rukou. Dezinfekční prostředky budou rozmístěny u všech vstupů do úřadu, aby byly návštěvníkům bezprostředně k dispozici,“ vysvětlil Plechatý.

V rámci minimalizace možné nákazy jsou zaměstnanci chomutovského magistrátu od března rozděleni do dvou zcela oddělených skupin, které se na pracovišti nepotkávají. „Toto opatření však přes standardní režim úřadu platí i nadále. Prosíme tedy návštěvníky úřadu, aby respektovali nižší počty zaměstnanců na směnách i možné delší čekací doby při vyřízení jednotlivých agend,“ dodal tajemník úřadu.

Magistrát města Chomutova zároveň vyzývá, aby lidé důkladně zvážili návštěvu úřadu a pokud je to možné, využili elektronickou komunikaci prostřednictvím datových schránek, elektronických formulářů nebo e-mailu. „Rád bych občany také požádal, aby před návštěvou magistrátu předem konzultovali svou záležitost a nezbytnost návštěvy s příslušnými pracovníky úřadu. K neodkladným návštěvám doporučujeme využít úterky a čtvrtky, kdy bývá úřad výrazně méně vytížen,“ upřesnil Robert Plechatý.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru