Muž (35) našel na ulici mobil. Zachoval se přesně tak, jak neměl
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Lounsko, Chomutovsko - Ponechat si nalezený mobil se nemusí vyplatit. To už ví 35letý muž z Chomutovska. Podle informací lounských policistů měl dotyčný vloni na podzim nalézt v blízkosti kulturního domu Moskva v Žatci mobilní telefon zn. Samsung Galaxy S9 Plus.

Policistům byla oznámena ztráta uvedeného přístroje v hodnotě přibližně 12 tisíc korun. Šetřením se podařilo zjistit nového uživatele telefonu. Ten možná spoléhal na to, že když telefon neodcizil, ale nalezl, tak se nemůže nic stát. "Přisvojit si cizí věc určité hodnoty, kterou někdo nalezl, však není dovoleno. Zatajení věci je totiž podle zákona trestným činem, za který může soud v případě prokázání viny uložit i trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel tedy na základě zjištěných skutečností zahájil trestní stíhání obviněného. To probíhá na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru