Léta zavřený podchod kvůli vandalům v Jirkově chce město znovu otevřít
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Podchod pod komunikací na obchvatu na zastávkách MHD Vodárna je majetkem města Jirkova. Informace, že je ve vlastnictví soukromé osoby nebo že je pronajatý se nezakládá na pravdě. Informuje o tom město Jirkov.

Podchod je uzavřen téměř po celou dobu své existence. Důvodem jeho uzavření byla jeho dlouholetá nepotřebnost, neboť nebyla realizována původně připravovaná výstavba dalších sídlišť typu Krušnohorská a Na Borku. V neposlední řadě pak byl uzavřen proto, že podchod na odlehlém místě používala různá individua a scházela se zde problémová mládež.

Podchod byl opakovaně záměrně poškozován, několikrát za rok zde vznikaly skládky odpadu. Nyní dosluhuje a je nutné provést celkovou rekonstrukci tělesa podchodu a přístupových schodišť. Takový stavební zásah vyžaduje projektovou přípravu a vysokou finanční částku na realizaci rekonstrukce. To lze provést až v následujících letech.

Vzhledem k tomu, že s výstavbou rodinných domů v ulici Pod Vrchem dochází k potřebě tento podchod využívat, budou provedeny nejzákladnější nutné opravy v podchodu tak, aby bylo by možné jej zpřístupnit veřejnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru