Zloději odnesli z obchodu 10 lahví drahého alkoholu. Hrozí jim vysoké tresty
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Z trestného činu krádeže obvinil vyšetřovatel tři muže z Chomutovska ve věku 25, 29 a 53 let. Mladší z mužů jsou sourozenci, kteří se podle obvinění spolu se starším mužem v dubnu měli vydat do jirkovského supermarketu Tesco, aby tam kradli.

Společnými silami pak měli kolem půl desáté večer na prodejně uložit do připravené tašky celkem 10 láhví značkového alkoholu a poté bez zaplacení z obchodu odejít. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku přesahující 5 tisíc korun.

Jirkovští policisté šetřením zjistili, že krádeže se měli dopustit společně právě zmínění tři muži. Vyšetřovatel tedy zahájil jejich trestní stíhání pro trestný čin krádeže. Dva z nich (ve věku 29 a 53 let) byli přitom za obdobné jednání v nedávné době odsouzeni.

Devětadvacetiletý muž bude na výsledek vyšetřování čekat ve vazební věznici. Kromě zmíněného jednání se totiž v průběhu dubna měl dopustit společně se svým mladším bratrem ještě další krádeže alkoholu, tentokrát v prodejně na chomutovském sídlišti. S ohledem na jeho trestní minulost ho tak z podnětu vyšetřovatele soud umístil do vazby.

Protože se všichni obvinění protiprávního jednání měli dopustit v době trvání nouzového stavu, který byl na našem území vládou vyhlášen z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru, hrozí jim v případě odsouzení velmi vysoké tresty. Za mříže by je soud mohl poslat v krajním případě až na osm let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru