Muži lhali u soudu, aby pomohli obžalovaným kamarádům. Za křivou výpověď jim teď hrozí vězení
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Obvinění z trestných činů křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek a nadržování si převzali dva muži z Karlovarska a Plzeňska.

Podle informací chomutovských policistů měli dotyční křivě svědčit u soudu. "Během hlavního líčení v případu, kde byli z trestných činů výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví obžalovaní dva jejich kamarádi, měli jako svědci nepravdivě vypovídat ve prospěch svých známých. Těm podle všeho křivá svědectví nepomohla, protože byli za zmíněné trestné činy nakonec odsouzeni," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Muži ve věku 35 a 32 let, kteří vystupovali v roli svědků, jsou tak nyní v důsledku svého jednání u soudu v roli obviněných. Za zmíněné trestné činy jim může soud uložit až čtyřletý trest.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru