Z bytu, kde spali lidé, ukradl Chomutovan drahý mobil. Potom ho šel drze vrátit jako nalezený
Ilustrační foto
Chomutov

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody 34letého muže z Chomutova. Ten měl v Mostě vniknout do dvou bytů v noci, kdy obyvatelé spali, a krást tam. Nekradl poprvé, loni přišel z vězení a vyšetřovatel nyní podal podnět k vazebnímu stíhání obviněného. Soud podnikavce do vazební věznice poslal. Muži za tato jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody s ohledem na kriminální minulost.

K první krádeži mělo dojít začátkem září v časně ranních hodinách. Obviněný procházel ulicemi na sídlišti Zahradní v Mostě, kde spatřil otevřené okno i balkón. Překonal zábradlí balkónu u přízemního bytu a z něj vnikl otevřenými dveřmi dovnitř, kde spala rodina. Muž se pohyboval po místnostech, ve kterých měl odcizit finanční hotovost, značkovou peněženku, tablet, hodinky, sluchátka, fotoaparát a další věci, vše v celkové hodnotě 19 tisíc korun. Na odchodu si odemkl klíči ve dveřích, které si vzal s sebou a ještě si na hlavu nasadil kšiltovku, kterou našel na chodbě bytu." Na druhý den podezřelého spatřila hlídka policie v jiné části města Mostu. To už kriminalisté díky osobní znalosti tušili, kdo za krádeží stojí a pátrali po něm. Ten jak zjistil, že je v hledáčku policistů, zrychlil a zmizel v jednom z panelových domů. O chvíli vyšel a policisté ho zadrželi. U sebe měl několik věcí, které měl odcizit v bytě. Kriminalistům navyprávěl, že je dostal od známého," uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

O několik dnů později se opět potuloval městem, kde si v centru Mostu všiml ve večerních hodinách otevřeného okna u přízemního bytu. Vlezl do pokoje, kde viděl spící osoby, a z bytu si měl odnést mobilní telefon v hodnotě 25 tisíc korun. Ten se následně pokoušel prodat v nedalekém občerstvení, kde však neuspěl. "Mobil šel poté vrátit zpět poškozenému, kterému navykládal, že slyšel, že byl okraden a on sám viděl zloděje, který od domu utíkal a při tom mu vypadl telefon z kapsy. Policie však ani této pohádce neuvěřila a muže po druhé krádeži zadržela," dodala mluvčí policistů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru