Nesprávný způsob jízdy řidičů na Chomutovsku zavinil v listopadu desítky nehod
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Chomutovští policisté v uplynulém měsíci zaevidovali 101 dopravních nehod. Toto číslo je ve srovnání s loňským listopadem o dvacet nižší.

Méně než vloni bylo i lidí, kteří v důsledku střetů na vozovkách utrpěli nějaká zranění. Tentokrát bylo 15 účastníků nehod zraněno lehce (v r. 2019 to bylo 23) a dva těžce (v r. 2019 to byli 4). Stejně jako v listopadu 2019 ani tentokrát naštěstí nikdo nezemřel.

Hmotné škody byly celkově vyčísleny na částku přesahující 4,5 milionu korun, což je o téměř 800 tisíc korun méně než vloni. Viníkům nehod byly uloženy pokuty v celkové částce 37.400 korun.

Podíl zvěře na celkovém počtu kolizí byl opět nezanedbatelný (17). Většinu nehod (82) zavinili řidiči motorových vozidel, v jednom případě byl na vině řidič nemotorového vozidla a jednou chodec. Na prvním místě v žebříčku příčin je uveden nesprávný způsob jízdy (57), následuje nepřiměřená rychlost (16) a nedání přednosti v jízdě (8). Dvě nehody byly zapříčiněny chybným předjížděním. Ovlivnění alkoholem u viníka dopravní nehody zjistili policisté čtyřikrát.

Více než čtvrtina kolizí (28) se odehrála na místních komunikacích. Dále to byly silnice druhé třídy (22), třetí třídy (18), účelové komunikace (také 18) a silnice první třídy (15).

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru