Stížnosti Jirkovanů vyslyšeny: Městu se podařilo zachovat přechod na Černém mostě
Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Město vyslyšelo časté stížnosti občanů a podařilo se mu zachovat hojně využívaný přechod pro chodce na Černém mostě - na silnici II/251, která je v majetku Ústeckého kraje. Přechod už neměl být po nedávné opravě silnice obnoven, přitom se jedná o jedinou přístupovou cestu pro Jirkovany z Chomutovské ulice k vlakové zastávce a otvické obchodní zóně.

Loni v listopadu v tomto místě Správa a údržba silnic Ústeckého kraje opravovala silnici a pokládala tu nový asfalt. Chomutovský dopravní inspektorát už tady ale opětovné namalování zebry nepovolil. Policisté argumentovali tím, že šlo o přechod nebezpečně dlouhý, který již nevyhovuje současným normám. Zároveň nechali odstranit i svislé dopravní značení, které řidiče upozorňovalo na přechod pro chodce.

„Zrušení přechodu na takto frekventované a pro chodce nebezpečné komunikaci bez jakékoli náhrady je pro město Jirkov naprosto nepřípustné. Přes tento přechod navíc vede i značená turistická trasa,“ upozornila Lenka Pfafflová z odboru majetku města a útvaru investic. Jak podotkla, město o tomto záměru nikdo předem neinformoval.

Přestože se jedná o silnici, která není v majetku města a ani se nenachází v katastru Jirkova, začal radniční odbor okamžitě jednat. Na základě vznesených argumentů dopravní inspektorát upustil od požadavku přechod zrušit a správci povolil jej obnovit. Pfafflová vysvětluje, že jde zatím o dočasné řešení, než zde vznikne například přechod se středovým ostrůvkem.

Správa a údržba silnic je připravena přechod obnovit hned, jak to půjde. Závisí to totiž na počasí - instalace vodorovného dopravního značení vyžaduje vyšší venkovní teploty a suchý silniční povrch.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru