Rozbili výlohu a rabovali! 19krát trestaný recidivista se svou přítelkyní loupili v prodejnách po Chomutově
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Chomutovští policisté objasnili několik vloupaček, ke kterým došlo v Chomutově a okolí v únoru a březnu. Podle jejich zjištění se jich měl dopustit 41letý devatenáctkrát soudně trestaný recidivista, v jednom případě mu měla pomáhat jeho o třináct let mladší dvakrát trestaná přítelkyně.

Předmětem zájmu zmíněného muže byly prodejny různého sortimentu. Dostat se do nich měl tak, že rozbil skleněnou výplň výlohy a vzniklým otvorem pak měl buď do prostoru vniknout, anebo tudy pouze vytahovat zboží vystavené ve výloze. Tímto způsobem měl odcizit z prodejny obuvi pět krabic s obuví a čtyři značkové batohy, ze zastavárny dvě vrtačky, aku šroubovák a dětský mikroskop.

Jiný způsob měl zvolit u krádeže zboží z prodejny řeznictví. Tam vnikl po vypáčení okna a odcizit měl kromě drobných mincí v celkové výši 4 tisíce korun také maso, klobásy nebo koření.

Při vloupání do prodejny s oděvy v centru Chomutova měla muži pomáhat jeho přítelkyně. Ve večerních hodinách spolu přišli k této prodejně a muž měl kladívkem rozbít skleněnou výplň výlohy. Vzniklým otvorem pak z výlohy odcizil jeden pár rukavic a oba odešli. Na místo se však vrátili o pár hodin později v průběhu noci a z otvoru ve výloze měli odcizit boty, bundy, čepice, kabelky a trička.

"Když policisté zjistili, kdo se měl popsaných krádeží dopustit, zadrželi podezřelého muže i ženu. Obvinili je z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Podle nich měl obviněný svým jednáním napáchat škody na odcizeném zboží v celkové výši 33 tisíc korun a poškozením výloh a okna ve výši 57 tisíc korun. Škoda, na které se podílela i žena, pak byla vyčíslena na celkových 24 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Obviněný muž byl z podnětu vyšetřovatele umístěn do vazební věznice. Žena je vyšetřována na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru