Duben na silnicích Chomutovska: Policisté vyjížděli ke stovce nehod, dva lidé se při nich těžce zranili
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Na čísle 101 se zastavil počet dopravních nehod zaevidovaných v dubnu na Chomutovsku. Oproti loňskému dubnu bylo kolizí o 18 méně.

Poklesl i počet těžce zraněných osob, vloni v dubnu jich bylo 5, v uplynulém měsíci to byli dva lidé. Lehce zraněných bylo zaznamenáno 10 (v dubnu 2020 to bylo 11). Všechny dubnové nehody se stejně jako vloni obešly bez úmrtí. Celkové škody byly vyčísleny na 4,7 mil. korun. Viníkům nehod uložili policisté pokuty ve výši 32.600 korun.

Řidiči motorových vozidel měli na svědomí celkem 74 kolizí, 3 nehody zavinili řidiči nemotorových vozidel, jednou byla vina na straně chodce. Ve 23 případech se jednalo o střet se zvěří. "Příčinou většiny nehod (52) byl podle policistů nesprávný způsob jízdy. V patnácti případech to byla nepřiměřená rychlost a šestkrát nedání přednosti v jízdě. Tři řidiči způsobili střet při předjíždění. Ve dvou případech zjistili policisté u řidičů ovlivnění alkoholem," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru