Žena z Kadaně (20) pobláznila seniora, dojemnými historkami z něj postupně vymámila přes milion! Co jí teď hrozí?
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Teprve dvacetiletou ženu z Kadaně vyšetřovatel obvinil z trestného činu podvodu. Podle zjištěných informací se žena měla již koncem roku 2018 přes internet seznámit s tehdy 69letým mužem z Českých Budějovic a navázat s ním přátelský vztah. Měli si psát a volat, osobně se viděli jen párkrát.

V průběhu přibližně jednoho a půl roku mladá žena od seniora měla vylákat finanční částku v celkové výši přesahující 1,2 milionu korun. Peníze jí dotyčný posílal na její bankovní účet poté, co si o ně řekla po telefonu. "K vylákání peněz měla používat různé záminky, například že je potřebuje na stěhování, na nájem, že jí doma praskla voda a podobně. Muž jí v uvedené době celkem 74krát poslal různé částky, a to od několika tisíc až po desetitisíce korun. Nejvíce jí měl jednorázově poslat dokonce přes 200 tisíc," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V některých případech žena slíbila, že peníze vrátí. To se však dosud nestalo a škodu tak dotyčný vyčíslil na 550 tisíc korun. Obviněné za spáchání trestného činu podvodu hrozí s ohledem na výši způsobené škody trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru