Policie na Chomutovsku kontrolovala, zda se řidiči poutají. A padaly pokuty!
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V uplynulém pracovním týdnu se na Chomutovsku konala krajská dopravně bezpečností akce.

Zaměřena byla zejména na kontrolu dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů ve vozidlech, ale také na dodržování obecně platných předpisů podle zákona o silničním provozu, technický stav vozidel, kontrolu dokladů k řízení a provozu vozidel, dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči.

Policisté v rámci kontrol zjistili 21 dopravních přestupků. "Nejvíce z nich (10) spočívalo právě v nepoužití bezpečnostních pásů anebo nepoužití zádržného systému. Šest řidičů se provinilo překročením maximální povolené rychlosti, dva řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti. Dvě vozidla byla v nevyhovujícím technickém stavu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Všechny přestupky byly vyřízeny v příkazním řízení, a to uložením pokut v celkové částce 11.400 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru