Pozor! Lidé na Chomutovsku varují pejskaře před těmito návnadami
Návnada se špendlíky, která se měla povalovat v Jirkově. Foto: e-chomutovsko.cz
Chomutov

Chomutov, Jirkov - Podobných případů se objevilo po celé republice už několik. Špekáčky a buřty prošpikované špendlíky, napínáčky či hřebíky, které kdosi pohodí do trávy a které mohou vážně poškodit zdraví zvířete, které je takto pozře. Naposledy se varování objevilo v Jirkově.

V jedné z facebookových skupin se objevilo toto upozornění: "Pozor, v Jirkově na přivaděči někdo poházel nástrahy na psy." Autorka připojila oznámení, že právě tyto návnady vytáhla z tlamy svému psovi.

Při případném pozření hrozí poškození jícnu, žaludky či střev. Veterináři se mohou v některých případech pokusit o vytažení gastroskopicky, bez nutnosti operace. Tak se například podařilo zachránit psa po pozření salámu se špendlíky v Brně. U podobného případu v Kladně bohužel psa zachránila až operace.

Další a další případy se v uplynulých měsících objevily i v dalších českých městech.

Lze pouze doporučit zvýšenou ostražitost při venčení psů a v případě podobného nálezu volat městskou policii.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru