Během října řešili chomutovští policisté více než 150 nehod, dva lidé při nich přišli o život
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Chomutov

Chomutovsko - V říjnu řešili policisté na Chomutovsku 153 dopravních nehod. Zemřeli při nich dva lidé. Dalších šest účastníků nehod utrpělo těžká zranění, 15 osob vyvázlo s lehkými zraněními.

Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku stoupl počet nehod o 37. Vloni v říjnu v důsledku nehod v chomutovském okrese nikdo nepřišel o život, těžce zraněni byli čtyři lidé. Vyšší oproti letošnímu roku však byl počet lehce zraněných (24). Škody byly letos celkově vyčísleny na 7,4 milionu korun, což je o 2,4 milionu více než vloni. Viníkům nehod byly uloženy pokuty v celkové částce 45.900 korun.

"Nehody nejčastěji zavinili řidiči motorových vozidel (118x), a to zejména nesprávným způsobem jízdy (76x), nedáním přednosti (26x) a nepřiměřenou rychlostí (13x). Riskantní předjíždění bylo příčinou čtyř srážek, technická závada vyústila v jednu nehodu, závada komunikace byla zjištěna ve třech případech. Podíl na dvou kolizích měli také řidiči nemotorových vozidel. Celkem devětadvacetkrát byl zaznamenán střet se zvěří," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V deseti případech policisté při vyšetřování nehody zjistili ovlivnění řidiče alkoholem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru