Z deníku strážníků: Agresivní host odmítal zaplatit útratu v restauraci, děti byly na hřišti bez dozoru
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň - V půl druhé odpoledne byla městská policie v Kadani upozorněna na větší skupinu dětí, které na dětském hřišti na sídlišti D skáčou na trampolíně.

Strážníci zjistili, že šlo zhruba o patnáct dětí bez doprovodu rodičů, které nedodržovaly provozní řád hřiště. Děti byly předány svým zákonným zástupcům. Informace o škodách (poničené informační tabule, propálená trampolína od cigaret) byla předána na odbor životního prostředí.

Neměl se k placení

V noci po půl desáté se na městskou policii obrátila obsluha restaurace v Husově ulici a stěžovala si na agresivního hosta, který chce odejít bez placení. Muž ztratil lístek s útratou a svých sedm vypitých piv odmítal zaplatit. Po domluvě strážníků svou útratu zaplatil.

Vrak musí odstranit

Při noční kontrole v ulici Na Průtahu zjistila hlídka městské policie, že u čerpací stanice stojí osobní vozidlo, které nemá SPZ. Díky kódu se lustrací podařilo zjistit, že vozidlo bylo převezeno z Prahy. Strážníci na vozidlo umístilo výzvu k jeho odstranění do 16. ledna 2022.

Volavku zahubil provaz na zobáku

Kolem poledne obdržela městská policie oznámení z Úhošťan, že v potoce leží mrtvá volavka, která přiletěla den předtím. Strážníci volavku vylovili a zjistili, že uhynula z důvodu namotání provazu na zobák. Kadáver ptáka byl umístěn do kafilerního boxu a o případu byl informován odbor životního prostředí.

Rychlá pomoc

Ráno kolem půl osmé se na městskou policii obrátila žena s žádostí o pomoc pro svoji maminku, která se překulila z postele na podlahu a bez pomoci se nemůže zvednout. Strážníci pomohli ženě zpět na postel za přítomnosti její dcery. Žena si na žádné zranění nestěžovala a přivolání zdravotnické pomoci odmítla.

Za psího tuláka pokuta

V půl osmé ráno obdržela městská policie upozornění, že v ulici Na Průtahu po parkovišti u obchodního domu Kaufland se pohybuje pes na volno bez majitele. Hrozila srážka s projíždějícími vozidly. Na základě místní znalosti strážníci poznali psa a věděli, kdo je jeho majitel. Muže z Kadaně se podařilo dohledat v lesoparku za Kauflandem. Svoji chybu uznal a za přestupek mu byla uložena pokuta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru