Řidiči na Chomutovsku nejčastěji bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, problém měli i s rychlostí
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Na čísle 137 se zastavil počet listopadových dopravních nehod na Chomutovsku. Kolizí bylo o 36 více, než ve stejném období loňského roku.

Počty zraněných osob jsou s loňskem srovnatelné, lehce zraněno bylo letos 15 účastníků nehod (2020 – 14), těžká zranění utrpěli dva lidé (2020 – 3). Listopadové nehody se stejně jako vloni obešly bez následků na lidských životech.

Vyšší počet nehod se podepsal i na výši vzniklých škod, které byly letos vyčísleny na 7,2 milionu korun. Vloni to bylo o 2,6 milionu korun méně. Kromě zvěře, kvůli které se bouralo třicetkrát, všechny ostatní nehody zavinili řidiči motorových vozidel (107). Ostatní účastníci silničního provozu včetně chodců tedy neměli na svědomí žádnou z kolizí.

K většině střetů způsobených řidiči došlo v důsledku nesprávného způsobu jízdy (61). Z dalších příčin dominovala nepřiměřená rychlost (22) a nedání přednosti v jízdě (20).

"Nejčastějším místem kolizí byly místní komunikace (44), stejné počty nehod se tentokrát odehrály na silnicích I., II. a III. třídy (24). Dějištěm 20ti nehod byla parkoviště a k jednomu střetu došlo na polní cestě. Dva účastníci bourali pod vlivem alkoholu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru