Vandalové v Jirkově ničí zámky u kontejnerů na sklo. Tohle je výsledek
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - V současnosti je v Jirkově 106 kontejnerů na sklo. Mají objem 1100 litrů. Na víku je zámeček proti otevření a otvory pro vhození skleněných lahví a dalšího skleněného odpadu. Poslední dobou ve městě evidují časté poškození těchto zámků.

Následné nápravy škod způsobených tímto vandalismem musí být, bohužel, také uhrazeny. Tyto "zbytečně" vynaložené finanční prostředky by přitom mohly být lépe využity k jiné podpoře třídění odpadů. Když jsou zámky poškozené, někteří občané do těchto speciálních kontejnerů vhazují i neskleněný odpad. Tím tříděný odpad znehodnocují (viz foto).

Co do kontejneru na SKLO patří, je vylepené na informačním štítku na nádobě. Bude-li štítek nečitelný, informujte radnici, která nalepení nového. A co do kontejneru na sklo nepatří? Jde o keramiku a porcelán, nepatří tam ani autosklo, zrcadla, drátované sklo, zlacená a pokovovaná skla. Vratné zálohované sklo patří ideálně zpět do obchodu. A samozřejmě do kontejneru nepatří ostatní neskleněný odpad!

A jak jsou na tom s tříděním skla v Jirkově v posledních letech? Průměrný občan ČR vytřídí cca 14 kg skla ročně, průměrný občan Jirkova cca 7 kg, takže posuďte sami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru