Betlémské světlo letos přivezou skauti do Chomutova historickým Ikarusem. Kdy a kde ho najdete?
Foto zdroj: Z. Nejezchleba
Chomutov

Chomutov - Po loňské pauze způsobené omezeními kolem koronaviru, přivezou skauti do Chomutova Betlémské světlo. A to 23. prosince opět historickým autobusem – věrni své tradici od roku 2010. Jen typ vozu bude letos jiný, přijede Ikarus 280 zvaný čabajka nebo také maďar.

Mnozí si určitě vzpomenou, jak tyto autobusy v minulosti duněly v řadě za sebou nahoru na Březeneckou nebo naopak dolů k VTŽ a železárnám, nacpané k prasknutí na linkách 7, 12 a 13; či snad později na jedničce ke Globusu. Vždy zahaleny mohutným kouřem z výfuků a doprovázeny patřičným řevem motorů.

Pokud si chcete pro světýlko zajít do tohoto historického autobusu, nebo se jen podívat na krásně zrenovované a ozdobené vozidlo, máte na výběr mezi několika místy:

  • Písečná, zdr. středisko – směr Jirkov ........................... 16:03 – 16:13
  • Zahradní II.................................................................... 16:15 – 16:20
  • Kamenná....................................................................... 16:22 – 16:27
  • Kundratická .................................................................. 16:32 – 16:42
  • Blatenská, Severka směr Okály.................................... 16:50 – 16:55
  • Havlíčkova, skautské klubovny, ZŠ Duhová cesta ...... 17:00 – 17:15
  • Autobusové nádraží Chomutov.................................... 17:21 – 17:30
  • Městské divadlo............................................................ 17:35 – 17:45

Autobusem nebude bohužel možné se svézt, přepravuje pouze organizátory akce. Není však problém si jej při zastávkách prohlédnout i zevnitř. Světýlko můžete od skautů také získat na dvou stabilních stanovištích. První je v parku u Městského divadla ve skautské podsadě, otevřené od 15:00 do 18:00 hodin.

Druhým místem jsou skautské klubovny v Havlíčkově ulici, kde bude před budovou stan - od 16:45 do 18:00 hodin. Letošní novinkou je nabídka zavezení světýlka i do okolních blízkých obcí, tam bude jezdit Betlémský mikrobus.

Obcemi v okolí Chomutova bude projíždět takto:

  • Otvice ............................................ 16:10
  • Údlice, u kostela............................. 16:28
  • Droužkovice .................................. 16:46
  • Spořice ........................................... 17:04
  • Černovice, náves – točna MHD .... 17:27

Pobyt mikrobusu v jednotlivých zastávkách bude 10 minut, pouze ve Spořicích o pět minut déle. Místa zastavení v jednotlivých obcích se občané dozvědí na jejich obecním úřadě. Zájemcům o světýlko doporučujeme přinést si vlastní lucerničku nebo svíčku. Kdo nebude mít, dostane od skautů svíčku v kelímku. Akce se uskuteční za finanční podpory statutárního města Chomutov. A jedna dobrá zpráva pro zájemce o svezení v autobusu. Od 18. hodiny bude jako ADVENTNÍ AUTOBUS konat okružní adventní jízdy po Chomutově. Jízdné je 50.- Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru