Betlémské světlo v Kadani: Kdy a kde ho můžete ještě před Vánocemi získat?
Foto: Petr Kozelek
Chomutov

Kadaň – Během uplynulého víkendu rozváželi skauti po celé republice lucerničky, ve kterých hořel plamínek Betlémského světla. Jeden z nich dorazil i do Kadaně.

Pro svůj plamínek si můžete přijít ve čtvrtek 23. prosince mezi 15. a 18. hodinou, a to buď před kadaňské kino Hvězda, nebo do kluboven kadaňských skautů (ul. Golovinova 1338).

BETLÉMSKÉ SVĚTLO

Betlémské světlo je plamínek z Betléma, který putuje napříč Evropou. Zapaluje se každoročně před Vánoci v betlémské jeskyni, kde se narodil Ježíš Kristus. Skauti ho pak rozvážejí po celém světě.

Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku, odkud se rozšířila do 25 zemí světa. Poprvé plamínek přicestoval v roce 1986 letadlem do Lince, kde se stal součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc postiženým dětem. K nám se Světlo přátelství, jak je mu také říká, dostalo po pádu komunismu a v rukou skautů poprvé putovalo v prosinci 1989 až pod sochu sv. Václava v Praze.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru