Velký Silvestr na ledě je kvůli opatřením zrušený, místo něj bude jen dopolední bruslení
Foto: Kultura a sport Chomutov
Chomutov

Chomutov - Kultura a sport Chomutov musela zrušit tradiční silvestrovské odpoledne na zimním stadionu. Za aktuálních protiepidemických opatřeních totiž nemůže plánovaný Silvestr na ledě rozumně uspořádat.

Akce byla naplánovaná na celé odpoledne, bruslit se mělo na obou kluzištích. Jenže podle vládních omezení by na velké ploše mohlo být maximálně 180 lidí, v tréninkové hale ještě o dvacet méně. Přitom v minulosti vylákalo bruslení v poslední den roku na stadion až sedm stovek lidí. „Nemáme to srdce vracet rodiny s dětmi od brány s tím, že už je plno,“ říká posmutněle jednatelka Kultury a sport Chomutov Věra Fryčová. „Odpolední Silvestr na ledě jsme proto raději zrušili, ponechali jsme alespoň dopolední veřejné bruslení.“ To se koná od 10 do 11 hodin na malé ploše.

Nová mimořádná opatření jsou platná od 29. prosince. Pracovníci organizace se proto ještě snažili ve čtyřicetistránkovém ministerském dokumentu najít rozumné možnosti, jak akci uspořádat. Jenže i v novém výnosu zůstala kromě nutnosti předložit při vstupu potvrzení o testu či očkování povinnost zachovat při sportování rozestupy 1,5 metru. „Nakonec jsme vše ještě konzultovali s hygienickou stanicí, abychom si byli jistí. Bohužel, přepočítání kapacity ledových ploch je podmínka pro zachování zmíněných rozestupů, a to je pro nás zásadní překážka,“ dodává jednatelka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru