Kostel svatého Ignáce získal nové osvětlení, dočká se i střechy za téměř pět milionů korun
Foto zdroj: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Kostel sv. Ignáce na náměstí 1. máje se na konci roku dočkal instalace nového osvětlení interiéru v hodnotě tři čtvrtě milionu korun.

V prosinci 2021 byla dokončena první etapa výměny osvětlení kostela sv. Ignáce v Chomutově. „Použita byla špičková svítidla německého výrobce ERCO, specializujícího se na architektonické osvětlení. Všechna svítidla jsou ovládána pomocí bezdrátového řízení Casambi,“ uvádí Kateřina Vránová z odboru rozvoje a investic města.

V interiéru kostela jsou použity světlomety s LED technologií s různými charaktery svícení a dvěma odstíny bílé barvy vyzařovaného světla. Chladnější odstín pro prostor klenby, teple bílý odstín pro prostor presbytáře.

„Díky těmto světlům můžeme kombinovat různé okruhy svítidel, volit jejich intenzitu a tvořit scény pro jednotlivé pořádané akce,“ pochvaluje si nové nasvícení Bedřich Fryč, ředitel Chomutovské knihovny, která kostel sv. Ignáce spravuje.

Instalace je připravena navíc tak, aby bylo v budoucnu snadné doplnění osvětlení určitých míst, jako jsou boční oltáře, a to vše bez nutnosti nové elektroinstalace. Celkové náklady na nové osvětlení kostela vyšly na 784.000 korun.

Kostel sv. Ignáce se mimo tohoto nového osvětlení dočká i nové střechy z keramické bobrovky, a to za celkovou částku 4.800.000 korun. Realizace měla být do konce roku 2021, avšak z důvodu špatných klimatických podmínek se momentálně přerušily práce a prodlužuje se termín dokončení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru