Jirkov chce být stále přívětivým a otevřeným městem
ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - „Přívětivé a otevřené město Jirkov“ je název dotačního titulu, ale také heslo, kterým se zaměstnanci Městského úřadu v Jirkově chtějí i nadále řídit.

Radnice si v souvislosti s tím nechala zpracovat i komunikační strategii, která je nadřazená všem způsobům dorozumívání a zaměstnancům říká, jak mají správně komunikovat s veřejností.

Město také 18. července spustí nové webové stránky. Jsou koncipované tak, aby byly uživatelsky příjemnější a vše bylo lehce dohledatelné. A co ještě nový městský web přináší?

Responzivní design

- za responzivní můžeme označit webové stránky, které jsou navržené s ohledem na použitelnost a přizpůsobitelnost různým rozlišením v různých zařízeních. Takový web rozpozná, zda je otevírán na stolním počítači, notebooku, tabletu nebo v mobilu, a podle toho přizpůsobí svůj obsah.

Turistický portál

- vyslyšeli jsme volání po přehledu, co vše máme ve městě k vidění. Uživatelé se tak budou moci virtuálně projít třeba po zámku Červený Hrádek, prohlédnout si uvnitř jirkovské sklepy, městskou věž, synagogu, kino, knihovnu, divadlo i infocentrum s hasičským muzeem.

Portál občana

- ten ocení všichni, kteří nemají čas či chuť chodit na úřad osobně. Na jednom místě budou mít k dispozici:

● všechny formuláře, které lze vyplnit a rovnou poslat k vyřízení,
● přehled o všech závazcích, které mají na úřadě,
● přes portál můžou uhradit různé druhy poplatků,
● zjistí, v jakém jsou volebním okrsku

- prostřednictvím tzv. klikacího rozpočtu je možné sledovat, jakým způsobem a v jaké výši jsou čerpány veřejné prostředky v Jirkově
- seznámí se s dokumenty, které jsou vyvěšeny na úřední desce.

Digitální úřední deska bude před vchod městského úřadu nainstalována během letních měsíců. Nahradí dnes už nevyhovující klasické úřední desky, které jsou vedle radniční budovy.

Ke všem těmto novinkám byli všichni zaměstnanci města důkladně proškoleni, aby komunikace z úřadu směrem k občanům byla co nejkvalitnější.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru