Lidem se v Klášterci ztrácela kola. Zloději je vyměňovali za pervitin
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Policisté trestně stíhají dva muže, kteří se měli dopustit několika krádeží převážně jízdních kol z koláren domů na různých místech v Klášterci nad Ohří.

Celkem takto majitelům „zmizelo“ sedm jízdních kol a koloběžka, vše v celkové hodnotě bezmála 50 tisíc korun. "Kláštereckým policistům se podařilo zjistit, že vloupání do koláren by se měli dopouštět dva zmínění muži. Ti měli krást většinou společně, ale v některých případech i každý sám. Odcizená kola pak měli dotyční buď prodat, nebo je vyměnit za pervitin, kteří oba užívají. Drogu výměnou za kola získal mladší z mužů, který se pak o ni „podělil“ se svým kamarádem," uvádí policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Část odcizených věcí se policistům podařilo vypátrat a vrátit jejich majitelům.

Oba muži (ve věku 30 a 31 let) teď čelí obvinění ze spáchání trestného činu krádeže a mladší z nich navíc i z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ten by mohl být odsouzen až k pěti rokům za mřížemi. Jeho „kolegovi“ pak za krádež hrozí dvouletý trest.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru