Nenapravitelný zloděj z Jirkova se zaměřoval na auta. Tentokrát už skončil ve vazbě
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Do vazební věznice eskortovali minulý týden policisté 31letého recidivistu z Jirkova. Toho chytili policisté už jednou v polovině měsíce srpna tohoto roku. Tehdy vyšetřovatel muže obvinil z několika trestných činů a podal podnět ke vzetí do vazby. Ten však soudem nebyl akceptován a zadržený byl propuštěn na svobodu.

 

Jak ale policisté zjistili, Jirkovan má podle všeho na svědomí ještě další trestné činy, kterých se měl v Chomutově a okolí dopustit v době před svým prvním srpnovým zadržením a dokonce i po jeho propuštění na svobodu. "Převážně se jeho jednání mělo znovu týkat vozidel. Jedno osobní vozidlo měl odcizit, do dalšího se vloupat a odcizit z něho autobaterii, u jiného měl poškodit zámek dveří. Dále měl z nádrže traktoru odcizit 80 litrů nafty. Kromě toho měl také vniknout do objektu, kde probíhá rekonstrukce a odcizit odtud úhlovou brusku a bourací kladivo. Celkové škody za tato jednání byly předběžně vyčísleny na více než 110 tisíc, v součtu tak napáchané škody již atakují částku 200 tisíc," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V minulém týdnu policisté podezřelého muže již podruhé v krátké době zadrželi a jeho původní trestní stíhání rozšířili o další popsaná jednání. Poté vyšetřovatel znovu podal podnět ke vzetí obviněného do vazby, který byl tentokrát akceptován a soudce poslal muže za mříže.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru