Přednáška na téma robotika a šetření energiemi: Žáci z Chomutova se zúčastnili zajímavé exkurze
Foto/Zdroj: Mgr. Sabina D. Fiedlerová, Základní škola Chomutov, Kadaňská 2334
Chomutov

Chomutov - Dvě osmé třídy chomutovské základní školy Kadaňská 2334 se zúčastnily zajímavé přednášky. Střední odborná škola energetická a stavební je totiž oslovila s nabídkou na exkurzi. Žáci měli možnost nabýt nové znalosti ohledně robotiky, zjistit, jak se dá šetřit energiemi a také své znalosti hned otestovat.

Přednáška v chomutovské střední škole byla zaměřená na robotiku a také na to, jak šetřit energie. Třídy osmáků se rozdělily, jedna skupina začala robotikou a druhá skupina prezentací a testem o energiích. Přednáška byla velice zajímavá, žáci se dozvěděli spoustu nových informací a tipů na šetření energiemi. Všechny vědomosti si pak otestovali v závěrečném testu, kde mohli sázet 10 – 100 bodů na jednotlivé odpovědi podle toho, jak si byli svojí odpovědí jistí. Na konci se dozvěděli správné odpovědi a nejlepší z nich měli skoro 700 bodů, přitom maximální počet byl 1000.

Potom se žáci přesunuli do sklepa, kde na ně čekala učebna s roboty a ozoboty. Dozvěděli se historii robotů a také to, že slovo ROBOT vzniklo 25. ledna 1921 v pražském Národním divadle ve hře R.U.R. a použil ho Karel Čapek. Z této hry potom slovo ROBOT převzal celý svět. Opravdové roboty se podařilo sestavit až později americkým vynálezcům. Po skončení přednášky si žáci vyzkoušeli několik robotů, ale také třeba měření infračerveného světla, které vyzařovali.

0510chomutovosmacinarobotickeexkurzi2

0510chomutovosmacinarobotickeexkurzi3

0510chomutovosmacinarobotickeexkurzi4

0510chomutovosmacinarobotickeexkurzi5

Foto/Zdroj: Mgr. Sabina D. Fiedlerová, Základní škola Chomutov, Kadaňská 2334

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru