OBRAZEM: V Jirkově byla dokončena revitalizace místních rybníků. Zbývá je jen napustit
Rybník Hřebíkárna. Foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Tři revitalizované jirkovské rybníky - Hřebíkárna, V Díře a Ovčí jsou těsně před napuštěním. Rybníky jsou odbahněné, mají nové hráze a jsou zabezpečené proti povodním. U všech z nich došlo k obnovení funkce nádrže.

Město Jirkov uvedlo na svých internetových stránkách, že revitalizace rybníků byla jednou z nejdražších investičních akcí města letošního roku. Z velké části ji pokryly státní dotace. Práce na nich začaly už loni v listopadu a letos vyšly na zhruba 13 miliónů korun.

Ovčí rybník se rozkládá mezi obcí Jindřišská a Boleboř. Rybník V Díře leží asi dva kilometry od obce Svahová a Hřebíkárna je u Olejomlýnského parku.

1910jirkovrevitalizacejirkovskychrybniku2

Ovčí rybník. Foto: Město Jirkov

1910jirkovrevitalizacejirkovskychrybniku3

Rybník V Díře. Foto: Město Jirkov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru