O peníze obrala svou zdravotně postiženou sestřenici. Za zpronevěru jí teď hrozí až dva roky vězení
Ilustrační foto: E-deníky.cz
Chomutov

Chomutov - Z trestného činu zpronevěry obvinil policejní vyšetřovatel 38letou ženu z Chomutova. Viní ji z toho, že zpronevěřila invalidní důchod, který převzala za svou příbuznou. 22 tisíc, které byly určeny na její opatrovnictví, si nechala pro sebe.

Dotyčná žena se před pár lety na základě soudního rozsudku stala opatrovnicí své o dva roky mladší sestřenice, která byla omezena na svéprávnosti. Byla za ní tedy oprávněna přebírat poskytovaný invalidní důchod. Během doby, kdy byla opatrovnicí své příbuzné, s ní a dalšími příbuznými odcestovala do Velké Británie, kde pobývali.

Na jaře loňského roku se však opatrovnice vrátila do České republiky, aby zde za poškozenou převzala její invalidní důchod, vyplacený za období dvou měsíců v částce přesahující 22 tisíc korun. Poté, co si na poště důchod nechala v hotovosti vyplatit, si peníze měla ponechat pro vlastní potřebu a za sestřenici, která stále pobývala v zahraniční, se již nevrátila a tedy se o ní nestarala.

Z popsaného jednání se tak bude žena zodpovídat před soudem. V případě uznání viny může být potrestána odnětím svobody až na dva roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru